У нелегкий для країни час та для освіти, педагоги школи-родини консолідують свої зусилля на надання освітніх послуг, як того вимагають Закони України "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", НУШ. Процес дистанційного навчання йде повною ходою в ногу з часом. Традиційно згідно плану роботи проводимо нестандартні педради, де присутній момент самовираження та самовдосконалення кожного педагога в широкому спектрі нагальних проблем. Вільно обговорюємо, ділимося думками, вимальовуємо загальну картину вирішення питань.
      07.03 2023 року у Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів "Школі-родині" Херсонської міської ради відбулося чергове онлайн засідання педагогічної ради. "Сучасна педагогічна рада" - поняття широке і нечітке. Тут можна розуміти інноваційну, інтерактивну форми проведення, або  яку іншу, не менш цікаву. Ми обрали нестандартну форму засідання педагогічної ради "Обмінюємося думками, радимося". На педраді були присутні всі члени педагогічного колективу. Для обміну досвідом роботи було запрошено учительку української мови і літератури гімназії №20 Наталію БАБИЧ вчителя вищої категорії, вчителя- методиста.
На засіданні були розглянуті важливі питання щодо збереження життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу в умовах воєнного часу та підвищеної небезпеки для життя і здоров'я. Про роботу консультативного пункту школи з питань цивільного захисту розповіла заступник директора з НВР Наталія ШЕПТИЦЬКА, а практичний психолог Тетяна БЛАТОВА та соціальний педагог Ірина ЧЕРКАСОВА поділилися інформацією про проведення "Ранкових зустрічей" для здобувачів освіти, які знаходилися в окупації. Також було піднято питання про застереження та профілактичну роботу класних керівників щодо попередження залучення учнів закладу до небезпечних молодіжних рухів, зокрема "Редан".
 Висвітлення питання щодо якісного проведення уроків в дистанційному форматі з використанням інформаційно-комунікаційних (цифрових) технологій розпочалося з демонстрації власних наробок учителя гімназії №20 Наталі Адамівни, які вона впроваджує на своїх уроках української мови та літератури, виховних заходах.  Учитель інформатики Євгенія МОРОЗОВА познайомила педагогічний колектив з особливостями викладання навчальних предметів на різних дистанційних платформах. Також вона приготувала посилання на навчальні предмети з цікавими інтерактивними методами  для використання в роботі. 
Своїм досвідом роботи з родинного виховання поділилася вчитель початкових класів Світлана СИПІТА, усні якої є переможцями конкурсів різних рівнів. Наталія КУШПЕРКО розповіла про взаємодію педагогів та родин здобувачів освіти в класах інтенсивної педагогічної корекції. Обговорення питання родинного виховання, як нерозривного зв'язку родини та школи в консолідації спільних зусиль в умовах дистанційного навчання, закінчилося практичним заняттям - «бліц - суперечкою у родинному колі». Учасниками стали усі педагоги закладу. Директором школи, Ольгою МАРЕНЧУК, були підготовлені цікаві завдання, обговорення пройшло жваво, інтенсивно, з висловленням власної думки, з підтвердженням фактів з особистого досвіду. 
      Час педради було вичерпано, але обмін думками та поглядами продовжувався.