1 лютого в школі відбулося родинне свято присвячене українській вишивці – «А над світом вишивка цвіте». Учні 5 б класу цікаво та творчо разом з батьками розповідали гостям про захоплення українською вишивкою своїх сімей. Також відбулася виставка «Скарби моєї родини» де були представлені вишиті вироби родин які передаються із покоління в покоління. Дівчата зачарували всіх присутніх українським танком з вишитими рушниками. Учні 10 класу продемонстрували свої акторські здібності і показали глядачам сценку про силу українського оберігу – вишиванку. Також учні розповіли про історію виникнення української вишивки, декламували вірші та співали пісні.

Родина Лошак Олександри учениці 5 б класу подарували до шкільного музею вишиті рушники та вишиті вироби домашнього побуту.

В залі панував святковий настрій, що свідчило про те що свято відбулося і усі присутні його відчули.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. У школі відбулось літературно-музичне свято під назвою «Вишиванку одягай – Україну кохай!», окрасою якого став флешмоб та виступ танцювального колективу «Перлина» Дніпрянського Будинку культури, під керівництвом Ольги Артюх.

Проведення свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.
Тому недаремно українці відзначають День вишиванки — Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. У цей день усі українці йдучи на роботу одягають вишиванки. У такий спосіб вони демонструють, що вишиванка – це одяг не лише на свята, адже вишиванка є генетичним кодом українців.
У наші дні вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.