З метою пропагування екологічної культури, захисту навколишнього середовища, розвитку в учнів інтересу до предмету екології, природничих наук, любові до природи, поваги до товаришів, до їх думки, доведення значення екології житті людини в школі проходив тиждень екології. Щоденні заходи мали розвивальний, виховний та пізнавальний характер.

Розпочався екологічний тиждень виступом агітбригади «Екос» на ранковій шкільній лінійці. Учасники агітбригади – учні 9 класу під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи та вчителя біології Бутенко З. В. та вчителя географії Черкасової І. В. висвітили актуальні екологічні проблеми сьогодення у нашому місті та на селищі.

Ніхто не залишився байдужим і під час екологічної акції «Посади дерево добра», під час якої учні 1-11 класів висадили на зеленій зоні школи фруктові дерева, ягідні та декоративні кущі.
Вчитель хімії Сташенко Є. О. у 8 класі провела інтелектуальну гру «Щасливий випадок». А вчитель біології Пчелінцева І. П. організувала та провела у 5-А класі захід «Рослини проти радіації», який проходив у формі ток-шоу. Ці заходи стали дуже пізнавальними для самих дітей та цікавими для присутніх батьків, які завітали у цей день до школи.

Справжнім святом стала експрес-гра «Ярмарок здоров’я», яку організували та провели Бутенко З. В. та Черкасова І. В. Найголовнішою метою цього заходу є формування навичок здорового способу життя, правильного харчування; знайомство с цілющими властивостями лікарських рослин, які ростуть в Україні.

Всі заходи проведені в межах тижня мають великий виховний потенціал. Народне прислів’я говорить: «Добра мати до своїх дітей, а Земля для своїх людей». Але на добро потрібно відповідати добром. Так будьмо ж усі добрими, уважними і турботливими до Землі, своєї матінки!