Ми живемо у важкий та складний для держави час, тому дуже важливим є патріотичне виховання дітей. Актуальною є експериментально-дослідницька робота з теми «Школа-родина як осередок становлення особистості громадянина – патріота».

Уже декілька разів учні збирали теплі речі, продукти харчування, листи, привітання, плели маскувальну сітку, а потім через волонтерів передавали все зібране воїнам АТО.

В 2016-2017 н. р. на лінійку, присвячену І дзвонику були запрошені атовці – випускники нашої школи, їм було надано право винести державний прапор України.

На одній із лінійок волонтери виступили перед учнями та продемонстрували озброєння воїнів АТО. Учні мали змогу приміряти каски та бронежилети.

Напередодні Нового року кожен клас оформив велику коробку з ялинкою вітальними листівками, малюнками, яблуками, мандаринами, цукерками, горіхами, печивом та іншими смаколиками. На урочистій лінійці 17 коробок з емблемами школи було передано волонтерам.

А 26 січня учні долучилися до благодійної акції «Допоможемо воїнам АТО»: зібрано листи, чай, варення, консервація, мед, носки, теплі речі. Найактивнішими та милосерднішими виявилися учні 1А, 6 та 9 класів.

Вчителі, учні та їх батьки в Херсонській ЗОШ № 39 є справжньою родиною у якій і біль і радість спільні. Велика благодійниця, директор школи Ольга Миколаївна Маренчук переконана, що жоден українець не може стояти осторонь подій, які відбуваються на сході України. Як важливо у скрутний для держави час кожному зробити внесок у спільну справу збереження її незалежності та цілісності.

Школа-родина № 39 і надалі буде надавати допомогу нашим захисникам.