З самого ранку 1 вересня 2016 року шкільне подвір`я школи-родини №39 у святковому вбранні наповнилося дитячим галасом. Учні, вчителі та батьки поспішали на урочисте свято Знань. До школи завітали почесні гості: Верещака Тамара Юріївна- помічник-консультант начальника управління освіти, заслужений вчитель України, Дойлідова Ірина Геннадіївна- завідувач сектору інноваційних технологій при управлінні освіти, Гузенко Віталій Вікторович- депутат Дніпровської районної у місті Херсоні ради, Римар Надія Іванівна- голова самоорганізації населення селища Текстильників, депутат Дніпровської районної у місті Херсоні ради, Мамонтова Клавдія Григорівна- голова самоорганізації населення селища Склотарного, Бойко Світлана Дмитрівна- завідувач ДНЗ №68 та ветерани педагогічної праці.

Найочікуванішим це свято стало для маленьких першокласників. Вони з гордістю ввійшли на лінійку та отримали подарунки від спонсорів: депутата Херсонської міської ради 4-х скликань, директора школи Маренчук Ольги Миколаївни та депутата Дніпровської районної у місті Херсоні ради Гузенка Віталія Вікторовича. Ніжні й добрі слова приготували для першачків і їхні батьки. За доброю традицією батько першокласника вручив директору школи хліб та сіль.

Право внести на лінійку Державний прапор України, прапор міста Херсона та прапор школи-родини було надано учасникам бойових дій в антитерористичній операції Шварцу Олегу Вікторовичу, Підгурі Ігорю Леонідовичу та Ковальському Олександру Володимировичу.
На честь 25-річчя української незалежності учні підготували яскравий флешмоб. Привітання у вигляді пісні прозвучало від почесного гостя, заслуженого артиста України Гурби Віктора Тихоновича.
Свято промайнуло швидко, яскраво й урочисто. Здавалося, ще жодного разу Гімн України не звучав так потужно, сплітаючи в одне ціле багатоголосся дітей, батьків та вчителів. Вітаємо всіх із початком вдалого підйому сходинками знань і бажаємо нових досягнень і перемог!