16 вересня 2016 року виявилося святковим та незвичним для учнів та вчителів «Школи-родини» №39. На честь святкування Дня міста тут відбувся благодійний ярмарок херсонської продукції.
Незважаючи на великий асортимент випічки в магазинах, батьки разом з дітьми залюбки долучились до проведення доброчинного заходу та власноруч приготували безліч домашніх ласощів. На один день подвір`я школи перетворилося на маленький ринок. На ярмарок були виставлені пиріжки, тістечка, печиво, торти, рулети, – все це діти пропонували придбати за досить помірними цінами.

Покупців-патріотів виявилось ще більше, ніж продавців-благодійників. Атмосфера на солодкому ярмарку була невимушеною і жвавою. Купці та продавці створили справжню атмосферу ярмаркового дійства. Скрізь лунав гамір, жарти, школярі у різний спосіб запрошували до свого столу, рекламували товар, у який було вкладено часточку душі. Домашню випічку з особливим азартом розкуповували маленькі школярики. Тож доброчинна акція припала до вподоби кожному: батьки залучили дітей до благородної справи, діти посмакували випічкою, а вчителі втішились гарним настроєм своїх учнів.