З 21.03.16р. по 25.03.16 р. у школі пройшов предметний тиждень іноземних мов та зарубіжної літератури. Тиждень було проведено з метою відзначення оголошеного Президентом України року англійської мови в державі.

Урочисте відкриття тижня організували та провели директор школи №39, Заслужений працівник освіти України, відмінник освіти України, вчитель англійської мови, вчитель вищої категорії, вчитель-методист Маренчук Ольга Миколаївна та вчитель англійської мови, вчитель вищої категорії, старший вчитель Михайленко Наталя Ігорівна. Багато років у закладі впроваджується профіль іноземної філології. Ольга Миколаївна потурбувалась про те, щоб відкриття тижня перетворилось на незабутнє свято, запросивши до школи керівників, вчителів, учнів та вихованців із гімназії №20 м. Херсона та дитсадка №68.

Перед початком предметного тижня учні 5-11 класів отримали завдання підготувати стіннівку «Навколо світу за сім днів» з метою надати якомога більше інформації про звичаї та традиції англомовних країн. Політ творчої фантазії був просто неперевершеним! 22 березня стіни холу майоріли яскравими кольорами стіннівок. Найкращими було виявлено стіннівки 8- А та 11 класів.
23 березня було проведено відкритий урок зарубіжної літератури в 6-А класі на тему: «Роберт Бернс – народний поет Шотландії. Уславлення любові до Батьківщини в поезії «Моє серце в верховині». Урок проводила Шептицька Наталія Володимирівна – відмінник освіти України, вчитель вищої категорії, вчитель-методист.

Для підготовки та проведення уроку були створені пошукові групи учнів, які отримали попередні завдання. Пошукові групи підготували «ланцюжки повідомлень» та цікаві колажи, які оформили на дошці.

Пошукова група «Шотландія» представила дослідницькі матеріали про батькiвщину поета, шотландські народні звичаї. У шотландських традиціях учні оформили стіл до свята врожаю: з букетом колосків, короваєм житнього хліба, маслом та сиром. Дівчатка 6-А класу виконали шотландський народний танець. Учні пошукової групи «Слово про поета» знайшли бiографiчнi вiдомостi про Роберта Бернса та цікаво їх представили. Для цього вони також підготували мультимедійну презентацію «Роберт Бернс-народний поет Шотландії». Учні пошукової групи «Юні філологи» пiдготували інформацію про окремі літературознавчі терміни та зробили спробу знайти їх у вірші «Моє серце в верховині». Наталя Володимирівна коригувала роботу груп та вчила дітей виразному читанню поезії. По завершенню уроку школярі представили колаж «Моя країна-Україна» та виразно прочитали прислів’я й приказки про Батьківщину, рідний край.

24 березня вчитель зарубіжної літератури, вчитель вищої категорії, старший вчитель Кравченко Наталія Миколаївна провела відкритий урок-дослідження зарубіжної літератури «У пошуках щастя» за повістю О. Гріна «Пурпурові вітрила» у 7-А класі. Учні під час «морської подорожі» досліджували твір Олександра Гріна за багатьма напрямками, підготували цікаві повідомлення, інсценізували уривки з повісті.

Було переглянуто уривки з фільму «Пурпурові вітрила». Учитель представила мультимедійну презентацію про Олександра Гріна та поясненням окремих літературознавчих термінів.
Підсумки роботи дослідницьких груп було оформлено на дошці у вигляді пурпурових вітрил на кораблі Грея.

Учителі іноземних мов Сорокіна Наталія Олегівна, Михайленко Наталя Ігорівна та Злигостєва Юлія Олександрівна підготували свято літературної казки «Зустріч з улюбленими героями», яке відбулося 24 березня. Учні 5-А, 6-Б, 8 та 11-го класів у костюмах літературних героїв представили цікаве дійство, учасниками якого стали Кіт у чоботях, Кай та Герда, Пеппі Довгапанчоха, Казкар, Принцеса, розбійники та Снігова Королева. Діти не тільки продемонстрували знання із зарубіжної літератури, але й показали себе як талановиті актори.

Дівчата 6-Б класу підготували гарний ліричний танок.

Приємно вразили присутніх учні 5-А класу, які виразно читали вірші на польській мові. Їх підготувала вчитель польської мови Злигостєва Юлія Олександрівна.

Велику допомогу в постановці інсценізації літературних творів надала керівник шкільного гуртка «Юний актор» Ткаченко Євгенія Миколаївна.

Проведення тижня довело, що процес отримання знань у нашій школі вдало поєднується з розвитком талантів та юних обдарувань. На загальношкільному рівні проводиться безліч заходів, під час яких учні мають можливість проявити себе.