Весна – пора повернення пернатих на батьківщину. Чи задумувалися ми коли-небуть про життя птахів, про користь від них? Пташки живуть повсюдно: у місті, в селі… На планеті їх налічується 8600 видів, 360 з них – в Україні. Вже більше століття уся світова спільнота 1 квітня відзначає Міжнародний день птахів, який запровадили ще у 1906 році, підписавши Міжнародну конвенцію про охорону птахів, але стали масово відзначати Міжнародний день птахів у форматі інтернаціонального екологічного свята лише з 1994 року.

День птахів щорічно проходить і в нашій школі-родині №39. Так, цього року в рамках екологічної акції «Птахи – наші друзі» учнями 1-11 класів було виготовлено 10 шпаківень. Шпаківню учня 2-А класу Банукова Оскара (кл. кер. Назарова С.В.) було направлено в Херсонський державний аграрний університет для участі в конкурсі «Подаруй пташкам домівку». Представниками від школи були учні 8 класу Одіноченко Аліна, Морозова Крістіна, Борисенкова Анастасія на чолі з керівником гуртка Кудак Тетяною Олексіївною. На конкурсі-виставці було представлено кондитерські вироби, які приготували в родинах учнів школи.

І ось перемога! Шпаківню учня нашої школи було визнано найкращою в номінації «Мальовнича країна». Оскара було нагороджено дипломом та цінним подарунком.

За підсумками екологічної акції в школі грамоти та солодощі отримали такі учні: Галащук Владислав (6-Б кл.,), Клімова Анастасія (6-А кл.) та класні колективи 6-А класу (кл. кер. Матієнко О.О.), 6-Б кл. (кл. кер. Вецало Т.М.), 2-А класу (кл. кер. Назарова С.В.) та 8 класу (кл. кер. Кудак А.І.).Усіх інших учасників було відзначено солодкими призами.
Поспішають наші пернаті друзі поселитися в пташині будиночки. Вони радісно зустрічають кожного ранку велику шкільну родину своїм співом і дякують за турботу.