The gallery was not found!

Гордістю нашої школи є педагоги, які обрали саме цю нелегку і відповідальну стежину в житті – виховання підростаючого покоління.

Ці слова в повній мірі стосуються не тільки вчителів, які зараз працюють в школі, а й тих ветеранів педагогічної праці, які вже на заслуженому відпочинку. Це люди, на яких ми завжди рівняємося, які для нас є взірцем у всьому.

Тринадцять років існує в нашій школі клуб «Ветеран», ініціатором створення якого є директор школи, депутат міської ради Маренчук Ольга Миколаївна. Незмінним головою цього клубу є Співак Цілія Матвіївна. Очолюючи клуб «Ветеран», вона піклується про своїх колег, про вчителів-ветеранів, які завжди присутні на святкових лінійках, годинах спілкування зі старшокласниками, педрадах, вечорах, святах, ювілеях колег.

Учитель! Перед іменем твоїм низенько прихилю коліна… Це про неї, самовіддану, небайдужу і учасливу, яка багато років присвятила школі і дітям.

20 березня Цілії Матвіївні відмічали ювілей в рідній школі №39. До свята готувались заздалегідь. Були запрошені почесні гості – члени клубу «Ветеран», вчителі інших шкіл, з якими пліч-о-пліч працювала Цілія Матвіївна та випускники минулих років.

Зі слізьми на очах слухала Співак Ц.М. вітання директора школи, своїх колег, колишніх випускниць, які зараз працюють вчителями в школі №39. Щирі слова привітання, спогади, вірші, пісні у виконанні артистів та хореографічні постановки від школярів розчулили не тільки ювілярку, а й всіх присутніх на святі.

Кульмінацією свята було вручення Маренчук О. М. подарунка від вчителів ЗОШ №39 – портрет ювілярки, виконаний на полотні.

Силами педагогічного колективу школи було створено фільм про життєвий та творчий шлях ветерана педагогічної праці: від перших кроків вчителя російської мови та літератури до посади заступника директора з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи №39 міста Херсона. Присутня на ювілеї відповідальний секретар ради ветеранів війни та праці Херсонської міської ради Дубкова Любов Йосипівна вручила ювілярці Почесну грамоту за багаторічну плідну працю на чолі шкільного клубу «Ветеран».

Розчулена Цілія Матвіївна в інтерв’ю журналістам ТРК «Скіфія» щиро дякувала директору та вчителям за увагу та турботу про неї та всіх членів клубу «Ветеран».

Пісні, танці, частівки, спогади, власні вірші перетворили ювілей у затишне, душевне родинне свято.

А 23 березня Цілія Матвіївна була запрошена на урочисту лінійку, присвячену її ювілею. Зі словами привітання до неї звернувся президент школи Грецький Марк. Діти переглянули ролик та фото зі святкування дня народження. Співак Ц. М. була дуже вражена та щиро дякувала за увагу директору, педколективу та дітям.

Проявляти милосердя до дітей, вшановувати та оточувати турботою ветеранів – зміст щоденної діяльності та життєве кредо Ольги Миколаївни – депутата, директора, вчителя, яка прагне виховувати учнів школи на кращих традиціях прояву людяності та доброти.