Традиції та звичаї народні живуть у віках , бо народ український шанобливо береже та примножує спадок пращурів наших. Великдень – одне з найрадісніших свят українців, яке знаменується освяченням паски та яєць. Традиція розмальовувати писанки є практично у всіх народів. Яйце завжди символізувало нове життя. «Писанковий барвограй» представили вихованці школи-родини №39 в інтерактивній виставці.

Про святкування Великодня, не тільки в Україні-ненці, але і в інших країнах Європи, продемонстрували учні 5-9 класів закладу через творчі проєкти. До уваги  було представлено фрагменти відео з випікання пасок, фарбування яєць та святкування Великодня у родинах.

Про український одяг з елементами старовинних обрядових костюмів, суконь, взуття йшла мова на презентаційному уроці мистецтва, який провела Блатова Тетяна. Гості та учасники занурились в цікавий світ різнобарв`я вишуканих виробів одягу українського народу. А сьогодні це занадто актуально. Усе, що стосується історії нашої держави, відтворено в її традиціях та звичаях.

Ми вивчаємо, відтворюємо самобутність нашого народу від слова вчителя до учня. Тим самим доводимо всьому світові, що Україна була, є і буде супер державою з її народом, який свято береже все, що надбано віками.