До Міжнародного дня спорту, який відзначається 6 квітня, у нашому закладі пройшов тиждень «Здоровий спосіб життя — вибір сучасної людини». В рамках тижня проведені різноманітні заходи.

 Одним з найцікавіших був флешмоб «Біла карта», ініційований Міжнародною організацією «Peace and sport». З метою символічного відображення чесності та конструктивного підходу у спорті, було запропоновано зробити фото з білою карткою в руках. Всі класи з великим задоволенням долучилися до акції. Приємно, що молодь звертає увагу на чесну гру та порядність у спортивних змаганнях.

Був проведений конкурс “Мої досягнення у сфері здорового способу життя”, де учасники подавали відео/презентації, авторські фотографії, в яких розповідали про свої успіхи в різних видах спорту та про користь занять для зміцнення фізичного здоров’я. Всі презентації були цікавими та змістовними. Кращі роботи було відправлено на міський конкурс.

В 1-4 класах пройшли виховні години  «Хвилинки цікавих повідомлень про користь спорту» на яких учні дізналися про різноманітні види спорту та їх користь для здоров’я. Вчителі також надали поради щодо того, як можна більше рухатися під час занять та під час повсякденних справ.

Для учнів 10-11 класів була проведена година спілкування “Історія виникнення військово-спортивних ігор”. Під час заходу діти дізналися про історію та значення військово-спортивних ігор, їхню важливість для розвитку фізичної та моральної стійкості людини, а також здійснено показові вправи.

Особливою подією тижня став майстер-клас “Як бути здоровим?”, який провів Жижко Захар Юрійович – майстер III дану з рукопашного бою, синій пасок з Brazilian Jiu-Jitsu, чемпіон та призер чемпіонатів України з рукопашного бою, Бразильського Джиу-Джитцу, Комбат Джиу-Джитцу та Козацького двобою. Учні отримали можливість переглянути демонстраційний поєдинок та взяти участь у майстер-класі з основ рукопашного бою та самооборони. Тиждень “Здоровий спосіб життя – вибір сучасної людини” став корисним для учнів та вчителів, бо допоміг збільшити увагу до здорового способу життя та спорту.