19 березня народилася Ліна Костенко – поетеса, прозаїк та перекладачка, яка зробила великий внесок в українську літературу.
Її називають символом гідності і волелюбства нашого народу. Вона – одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, творчість поетеси вражає геніальністю.
Видатна письменниця-шістдесятниця підтримує українців після повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Як і раніше, вона надихає дух наших захисників ЗСУ та нескореного народу своєю найсильнішою зброєю – патріотичним, гнівним словом. ЇЇ ім’я стало символом безумовної справжності.
На честь цього в школі-родині вчителем української мови та літератури Матієнко Оленою Олександрівною в 6-8 класах була проведена виховна година «Я вибрала долю собі сама…», на якій здобувачі освіти дізналися багато нового про українську поетесу.
Олена Олександрівна познайомила дітей з цікавими фактами з життя Ліни Костенко та її внеском в українську літературу та культуру загалом.
Учні ділилися враженнями від прочитаних творів. Під час обговорення творчості Ліни Костенко, вони звернули увагу на високу художню майстерність поетеси, її здатність передавати глибокі почуття та емоції через поетичне слово. Відзначили актуальність тем, які вона порушує у своїх творах, такі як любов, війна, національна ідентичність та людська доля.
10 клас також відзначив день народження Ліни Костенко. З цієї нагоди декламували свої улюблені вірші поетеси. Вони підкреслили, що читання поезії Ліни Костенко допомагає краще зрозуміти себе та світ навколо себе, що важливо мати мрію та обирати свій шлях самостійно. Творчість відомої поетеси надихає їх на те, щоб бути сміливими та не боятися діяти на благо суспільства.

Анна Литвиненко, 10 клас