21 лютого 2023 року, в Міжнародний день рідної мови, українці вшановують свою рідну мову.
Українська мова – це одне з найцінніших надбань, яке залишили нам наші пращури. Вона не тільки об’єднує український народ, але також є ключовим елементом у формуванні національної свідомості та ідентичності.
Цікаві та різноманітні заходи з нагоди Міжнародного дня рідної мови відбулись у «Школі-родині». Вчитель української мови та літератури Олена Олександрівна Матієнко провела уроки для учнів 5-8 класів, де вони дізнались про історію походження свята. Діти активно висловлювали думки про любов до рідної мови, гордості за неї і за те, що вони спілкуються рідною державною мовою.
Яскраві уроки пройшли у початковій школі: діти декламували вірші, читали та обговорювали цікаві вислови про мову, малювали, брали участь у мовних іграх, конкурсах. Фото та відео кращих заходів учнів початкової школи було надано для участі у мовному вернісажі «Навчай, шануй рідну мову», який проводився КУ «Херсонський центр професійного розвитку педагогічних працівників».
Всі заходи були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови.