У Херсонській загальноосвітній «Школі-родині» №39 вивчають, шанують і творчо наслідують педагогічну спадщину видатного педагога, публіциста, письменника – Василя Олександровича Сухомлинського. Багато виховних та навчальних заходів проходять на базі створеного зусиллями вчителів, батьків та учнів дитячого парку імені Василя Сухомлинського. Ініціатором майже усіх цих справ є палка шанувальниця ідей великого педагога, директор школи, заслужений працівник освіти України, кавалер орденів княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, депутат Херсонської міської ради чотирьох скликань Ольга Миколаївна Маренчук. Напередодні 100-річного ювілею з дня народження Василя Олександровича Сухомлинського Ольга Миколаївна запропонувала провести незвичайне свято у шкільному парку під назвою «Природні дива осені». 28 вересня 2018 року до школи – родини поспішали діти та батьки з виробами з тих дарів, які приготувала для нас осінь. Свято розпочала директор школи Ольга Миколаївна. У своєму зверненні до присутніх вона відзначила, що невід’ємною частиною життя видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського була велика любов до дитини та прагнення навчити її сприймати незвичайні дива природи. Про життєвий шлях Василя Сухомлинського розповіла відмінник освіти України, досвідчений вчитель-новатор початкової школи Ольга Федорівна Наумчик.

Усі класні колективи разом з батьками долучилися до проведення заходу. Були представлені вироби з природних матеріалів. Кожний витвір, зроблений руками учнів школи та їх батьків, вражав високою художньою майстерністю, фантазією, особливим естетичним смаком, неповторністю та привабливістю: чоловічки з баклажанів – «члени родини» учениці 3-А класу Гриценко Олександри, корабель – парусник з гарбуза Зозулі Кості (5-Б клас), «капустинка-королева» Прохіної Олександри (7-А клас), корзинка з шишок учня 6-А класу Олійника Євгена, золотава-красуня осінь у представленні учениць 9-А класу Іваніної Дар’ї та Головченко Наталі, казкові овочеві герої Штині Івана (3-Б клас), «лисичка» Лободи Ірини ( 2-А клас), черепашки з гарбуза Одінцової Анни (4-А клас), колиска з іграшками Співака Максима (4-Б клас),капустяний заєць Труби Катерини (9 – Б клас), пудель з кольорової капусти Глущенка Миколи (7-Б клас), осіння композиція 10-го класу «родичі гарбузові», овочеві звірі Литвиненко Анни (6-Б клас), «гусінь» Капітонової Кароліни (1-А клас), зайченя Романової Жасмін (1-Б клас), осінні букети Мацуєвої Насті (11 клас), осінні заготовки Кузнецової Олени (5-А клас), овочевий зайчик Потая Андрія (8-А клас).

Ольга Миколаївна разом з членами компетентної комісії оцінювали дитячі вироби. Учні у вишиванках та українських віночках декламували вірші та співали пісні про Україну та її народні символи, пускалися у танок разом зі своїм улюбленим директором. Парк імені Василя Сухомлинському наповнився дитячим галасом і сміхом.

Веселими барвами виграє осінь, неповторним і яскравим видалося свято у день народження великого педагога, свято осені та дитячої творчості в рідній школі.