15 вересня 2018 року о 10:00 в 150 країнах світу розпочалася міжнародна соціально-екологічна акція «Всесвітній день прибирання», який в Україні організувала та координувала громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух Let`s do it, Ukraine».

Незважаючи на дрібненький дощик, учні Херсонської «Школи-родини» №39 разом з вчителями активно підтримали та долучилися до акції. Внаслідок дружньої клопіткої роботи було забезпечено прибирання шкільної та пришкільної території площею більше 2 га. Не залишилися осторонь батьки, які приєдналися до своїх дітей.

Всі працювали, не покладаючи рук , заради кращого майбутнього в екологічному секторі улюбленого закладу. Адже «Школа-родина» №39 – це велика сім’я, яка має свій ритм життя, захоплює новизною. Це дім, де кожен знайде своє місце, не залишиться осторонь, адже вчителі та учні творять майбутнє, а освіту дітям дають вчителі, які мають добру фахову підготовку та відмінні особисті якості.

Діти брали з собою граблі, віники, сміттєві пакети – все , що потрібно було для прибирання. Класи отримали свої ділянки для прибирання. Особливої наснаги можна запозичити в учнів _2, 5А, 5Б, 8, 7Б, 11класів. Учні старших класів, як найдоросліші, показали зразок злагодженої та цілеспрямованої праці.

Приємно було спостерігати за територію , яка сяє чистотою та охайністю. Школярі, як справжні господарі, старанно наводили лад на прилеглій території. Вони охоче загрібали опале листя, виносили у відведене місце. Всі працювали дружно, старанно, допомагали один одному. Результат не забарився: на шкільному подвір’ї панує порядок.