Кажуть, що ідеальних людей не буває. А я вам скажу, що ідеальні люди є! І це моя вчителька, директор нашої школи-родини Маренчук Ольга Миколаївна.

Я учениця 10 класу, і мене переповнює гордість за те, що я навчаюсь саме в цій школі. Ольга Миколаївна – заслужений працівник освіти України, відмінник освіти України, вчитель вищої категорії, вчитель-методист. Її педагогічне кредо: «Ніколи не зупиняйся на досягнутому, бо життя – це процес, тому завжди потрібно рухатися уперед». І ми з цим повністю згодні, адже, це не просто слова. Наш директор показує своїм прикладом, як важливо завжди іти вперед, ніколи не здаватися, не дивлячись на перепони, які трапляються в нашому житті.

ХХІ століття – епоха інтеграції та новітніх технологій, де англійська мова вкрай необхідна. Я б хотіла поділитися враженнями про наші надзвичайні уроки англійської мови. Коли я дізналася, що в 10 класі буде викладати англійську мову Ольга Миколаївна, я дуже зраділа! Я завжди ходила на різні заходи у школі і бачила, як гарно розмовляють англійською її учні, як вони чудово виступають, і, звичайно, мріяла, що через декілька років ми будемо так володіти англійською, як і вони. І мрії справдилися. Тепер вчитель англійської мови у нас Ольга Миколаївна. І у мене не вистачає емоцій, щоб передати, наскільки у нас різноманітні та цікаві уроки! Вони часто проходять у формі зустрічей з видатними людьми міста, волонтерами із США, курсантами з іноземних держав морського коледжу. Це сприяє ще більшому розвитку школярів та покращує наші мовленнєві навички. Наш учитель систематично впроваджує найновіші досягнення педагогічної науки, зокрема застосовує у роботі з учнями дослідницькі, проектні методи, тренінгове навчання. Такі форми проведення її уроків, як ток-шоу, презентації, уроки-реклами сприяють активізації мовленнєвої діяльності учнів. На уроках Ольга Миколаївна створює атмосферу демократизму і дружнього спілкування. Наприклад, нещодавно у нас був День всіх закоханих та свято масляної, до якої нас готувала Ольга Миколаївна. 14 лютого разом зі своєю вчителькою ми інсценізували номер з піснями та танцями. На масляну наш директор пригостила нас дуже смачними млинцями з чаєм. З нею ми вивчили багато нових англійських віршів та пісень англійських композиторів. Англійська мова у нас проводиться 2-3 рази на день, і ми про це не жалкуємо, адже не можемо уявити наше життя без цього предмета! На уроках ми розглядаємо цікаві історії та факти з життя королівської сім’ї Англії, біографії англійських поетів та художників, переглядаємо пізнавальні фільми та мультфільми на англійській мові. Уроки Ольги Миколаївни Маренчук завжди яскраві, цікаві та жваві. Ми з радістю готуємо домашнє завдання, адже на її уроках почуваємось вільно та комфортно. Ці уроки особливі, не схожі на інші, так як на них ми розширюємо світогляд, рухаємось вперед, розвиваємося. Також, крім англійської мови, ми вивчаємо літературу Англії.

Я не знаю, як можна встигати всюди. Але це не про нашого директора! Ольга Миколаївна не тільки вчитель англійської мови, а ще депутат Херсонської міської ради. Найважливішою громадянською рисою Ольги Миколаївни є глибокі патріотичні почуття, готовність до праці в ім’я України. Вона активно заявляє про себе і в політиці, і в управлінській сфері, у громадському житті міста і країни. Як депутат Херсонської міської ради вона свою благородну місію народного обранця вбачає в тому, щоб бути корисною людям, виконувати всі накази виборців. За свої добрі справи Ольга Миколаївна нагороджена орденами княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів.

Найціннішою моральною рисою вона вважає душевну теплоту, вміння творити добро, перейматися проблемами знедолених. ЇЇ життєве кредо «Твори добро на цій землі». Як на мене, то це ідеальна жінка. Ідеальна у всьому. Ольга Миколаївна вчить нас на своєму прикладі як виглядати стильно і елегантно! Вона завжди така гарна і сучасна, що всі дівчата в класі беруть з неї приклад. Завдяки Ользі Миколаївні ми навчаємося у затишних, комфортних класах де є нові проектори, мультимедійні дошки та багато чого іншого. Вона робить усе, щоб нам було добре навчатися, і за це ми їй дякуємо! Наша вдячність безмежна, ми дуже щасливі, що маємо такого директора!

У цьому році ми відзначаємо 50-ти річчя школи. Після призначення у 1997 році директором школи №39 Ольга Миколаївна створила школу нової генерації – українську національну «Школу – родину».

Першим вагомим кроком керівника була газифікація школи, потім заклад набув статусу середньої загальноосвітньої школи, що було дуже важливим для мешканців селища, зважаючи на значну віддаленість від міста. Завдяки її керівництву школа докорінно змінилася із звичайної на сучасну з просторими кабінетами, методичним і дидактичним забезпеченням, двома комп’ютерними класами, шкільним музеєм, конференцзалом. Кабінети, естетично оформлена їдальня, спортзал перетворилися в приміщення з особливим неповторним дизайном, де нам надзвичайно зручно, радісно і приємно навчатися, творити, перемагати.

Маренчук Ольга Миколаївна – джерело наснаги, оптимізму для учнів, вчителів. Нестандартними, оригінальними уроками педагог плекає любов до рідної школи, міста, держави, професії вчителя.
Вся гордість Ольги Миколаївни – в її учнях та випускниках, які є студентами факультетів іноземної філології вищих навчальних закладів, учителями англійської мови нашого міста та країни.
Важко уявити, що школа б існувала без нашого директора. Ольга Миколаїівна – це взірець сучасного вчителя, сучасної жінки і просто справжньої людини, з якою хочеться завжди поділитися чимось сокровенним. Ольга Миколаївна для мене – ідеальний учитель, яка робить учня самостійним, відповідальним, стійким до життєвих випробувань.

Отже, хороший вчитель має бути зразком вихованості і культури поведінки. Я щаслива, що наша вчителька англійської мови є такою! Я пишаюся тим, що вивчаю англійську мову з Ольгою Миколаївною. Наші уроки дуже жваві, цікаві, яскраві, не схожі на інші. Я хочу, щоб всі уроки були такими ж. Адже в нашій школі працюють найкращі вчителі, вони надзвичайно розумні та добрі. Я хочу подякувати їм за їх високий професіоналізм, увагу та душевну теплоту!

Вишневська Єлизавета, учениця 10 класу