У нашій «Школі-родині» наслідують творчу спадщину видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського, вивчають та впроваджують його принципи патріотичного виховання дітей. З ініціативи директора школи Ольги Миколаївни Маренчук, зусиллями вчителів, батьків та учнів на території школи створено затишний сквер імені Василя Сухомлинського з лавами, клумбами та казковими галявинами для проведення уроків та виховних заходів серед природи. Уроки за методикою видатного педагога, педради, семінари стали невід’ємною частиною навчально-виховного процесу школи. У цьому навчальному році Ольга Миколаївна організувала незабутню поїздку педагогів школи до Павлиського ліцею імені Василя Сухомлинського.

У травні 2017 року відбулося засідання нестандартної педагогічної ради у формі альманаха «Педагогічна та літературна спадщина Василя Сухомлинського – невичерпне джерело морального становлення як учителя, так і учнів».

Відповідали за підготовку та проведення педради вчитель вищої категорії, вчитель-методист школи Наумчик Ольга Федорівна та заступник директора з навчально – виховної роботи Шептицька Наталія Володимирівна.

До засідання педради було підготовлено виставку творів педагога-новатора В. Сухомлинського та творчих робіт вчителів та учнів.

Директор школи, Заслужений працівник освіти України, кавалер орденів княгині Ольги ІІ-го та ІІІ-го ступенів, відмінник освіти України, вчитель вищої категорії, вчитель-методист Маренчук Ольга Миколаївна виступила з доповіддю «Управління сучасною школою в контексті ідей гуманістичної педагогіки В. О. Сухомлинського». У своєму виступі Ольга Миколаївна підвела підсумок роботи педколективу щодо впровадження спадщини Василя Сухомлинського протягом навчального року.

Учитель початкових класів Наумчик Ольга Федорівна протягом багатьох років активно використовує мудрі настанови видатного педагога в роботі з дітьми. Вона виступила із співдоповіддю «Гуманістичні ідеї Василя Сухомлинського – основа навчальної й виховної діяльності вчителя».

Корисними для молодих вчителів були виступи заступників директора школи Бутенко Зої Василівни «Формування професійних потреб вчителя як основа педагогічної культури (аксіологічні концепти спадщини В. О. Сухомлинського)» та Шептицької Наталії Володимирівни «Василь Сухомлинський про самоосвіту як особистісну потребу вчителя».

Цікавими та насиченими прикладами з досвіду роботи були виступи вчителів школи з таких тем: «Здобутки В.О. Сухомлинського в теорії розвивального навчання» (Слабенко А. Г. – вчитель початкових класів, вчитель вищої категорії, вчитель-методист); «Розвиток творчого мислення молодших школярів у поглядах Василя Сухомлинського» (Завадська А. О. – вчитель початкових класів); «Ідеї В.. О. Сухомлинського про формування природничо – наукової картини світу школярів» (Пчелінцева І. П.- вчитель біології, вчитель вищої категорії, старший вчитель); «Педагогічні ідеї Василя Сухомлинського щодо навчання та виховання дітей підліткового віку» (Сташенко Є. О.-вчитель хімії, вчитель другої категорії, класний керівник 8 класу).

Участь в засіданні педради збагатила як молодих вчителів, так і досвідчених педагогів. Така плідна робота вчителів сприяє ефективному впровадженню експериментальної діяльності закладу «Школа-родина» як осередок становлення особистості громадянина – патріота». Педагогічний альманах за творчістю видатного педагога-новатора Василя Сухомлинського в новому навчальному році буде наповнюватись новим змістом та творчими знахідками.