15 лютого 2017 року на базі «Школи-родини» №39 були проведені практичні заняття для слухачів курсів ХАНО-директорів та заступників директорів з виховної роботи шкіл області.

Гостей радо зустрічали в холі школи. Слухачі курсів завітали до шкільного музею етнографії та побуту, де познайомилися з історією забудови селища, школи та цікавими експонатами привезеними з різних регіонів України.

В рамках експериментальної роботи «Школа-родина як осередок становлення особистості громадянина-патріота» слухачі курсів відвідали урок в 7-А класі, який провела Назаренко Людмила Миколаївна доцент, доктор філософії за програмою спецкурсу «Вчимося бути громадянами». Тема «Хто такий лідер?».

Заступник директора з ВР Курлова Марія Павлівна поділилася досвідом виховної роботи «Школи-родини». Її виступ доповнила член учнівського парламенту учениця 10 класу Свірідченко Тетяна.

Слухачі курсів були запрошені на відкрите засідання дебатного клубу «Я громадянин», який працює вже більше 12 років. Дебати «Випускник: особистість, патріот, новатор» зацікавили не тільки учнів, а й вчителів, батьків, присутніх директорів та заступників директорів з виховної роботи шкіл області. Дебати проходили між командою учнів 9-го класу Херсонської ЗОШ №39 та командою учнів 10 класу Олешківської спеціалізованої школи №2. Підготувала та провела засідання дебатного клубу заступник директора з НВР Бєлічкова Людмила Анатоліївна.

Про роботу керівника закладу та здобутки школи розповіла директор школи Маренчук Ольга Миколаївна відмінник освіти України, заслужений працівник освіти України, кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня, депутат Херсонської міської ради чотирьох скликань.

Згідно плану роботи з експериментально-дослідницької діяльності науковим консультантом експерименту Назаренко Людмилою Миколаївною було проведено фокус-практикум «Сутність і структура поняття «Культура гідності особистості».

Покидаючи навчальний заклад, слухачі курсів дякували директорові школи Маренчук Ользі Миколаївні за душевний прийом та були у захваті від почутого і побаченого.