The gallery was not found!

Батьківські збори у школі №39 перетворилися в грандіозний форум дитячої творчості. Директор школи Маренчук Ольга Миколаївна заздалегідь націлила педагогічний колектив на те, щоб поза увагою не залишилася жодна обдарована дитина. Сприяє цьому створена в закладі система гурткової роботи. Батьківські збори пройшли під гаслом «Талановиті діти – запорука інтелектуального багатства держави».

Ось 18 березня 2015 року у вестибюлі школи зібралися батьки. Учні привітали своїх рідних словами про Україну, словами любові до рідної землі, клятвою до рідних матусь.

Хвилюючим моментом стало внесення Державного прапора України. Звучить гімн. Батьки із завмираючим подихом приєдналися до звуків урочистої пісні, заспівали її.

Присутні розділилися на групи, кожну з них супроводжували координатори, усі розмістилися в 3-х кабінетах, оснащених інтерактивними дошками та мультимедійними проекторами. Продовжилося свято: керівники гуртків з вихованцями переходили від однієї групи до іншої, демонструючи свої досягнення та уміння. Кожен гурток заполонив серця батьків своїми успіхами.

Стенд з дитячими поробками гуртка «Умілі ручки» (кер. Кудак Т. О.) зачарував глядачів. На стенді були представлені поробки вихованців у різних техніках: бісероплетіння, квіллінг, орігамі, топіарі. На заняттях гуртківці виготовили вироби з серветок та природних матеріалів. Під час проведення «майстер клас» діти продемонстрували свою творчість і майстерність.

Члени гуртка «Книжкова лікарня» (кер. Паєвська К. А.) довели, що книга може відновити своє життя. Дітьми було продемонстровано як правильно «лікувати» книги за допомогою сучасних матеріалів.

Гуртківці молодого вчителя Середи Ю. О. проявили уміння користуватися правилами поведінки з вогнем та правилами поводження на дорозі (гуртки «Відважні вогнеборці», «Денний патруль»).

Керівник гуртка Черкасова І. В. із членами своєї агітбригади «Юний еколог» продемонстрували перед батьками костюмований виступ на тему »Збереження водних ресурсів України». Присутніх батьків вразила виконавська майстерність гуртківців, їх артистичні здібності.

Вихованці гуртка «Геометрія, логіка і фантазія» (кер. Вецало Т. М.) довели, що геометрія – цариця всіх наук. Вразила увагу батьків виставка «Геометрія танграма». Діти демонстрували геометричні перетворення «Бордюри». Їх використовують муляри, художники, дизайнери при оформленні квартир. З великим задоволенням батьки переглянули презентацію «Принцип золотого перерізу у повсякденному житті». Зачарували присутніх пісня у виконанні дітей.

Крамарчук М. Є. навчив дітей професіонально грати у шахи і шашки. Учні провели змагання з батьками, навіть вигравали у двобої.

На базі шкільного музею етнографії та побуту українського народу екскурсоводи підготували експозицію, присвячену Дню визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників (кер. Чистіков А. С.). До уваги відвідувачів були надані цікаві рідкісні експонати, відеоматеріали, одяг воїнів-захисників.

На базі початкових класів працює гурток «Ерудит» (кер. Наумчик О. Ф.). Під час «Дня відкритих дверей» серед гуртківців було проведено змагання «Шкільний експрес». Діти поділилися на дві команди: команда «Найрозумніший» і команда «Промінець». На лінійці капітани команд отримали маршрутні листи , на яких було зазначено три станції:

-І станція «Знавці української мови»;

-ІІ станція «Галерея розумних думок»;

-ІІІ станція «Юний натураліст».

На кожній станції суддями були задіяні батьки та вчителі учнів. Знавці української мови показали, що вони добре знають загадки, розгадавши кросворд «Казковий ерудит». Конкурс «шифрувальники» виявив ґрунтовні знання учнів з мовознавства. Великий інтерес викликали в учнів занаграмовані приказки та прислів’я.

Логічне мислення, увагу, швидкість показали гуртківці, коли відгадували зашифровану загадку, скориставшись особливим кодом.

Знання з природознавства були застосовані учнями при розв’язанні цікавих завдань. Як слідопити, вони пройшли лабіринтами природи та розгадали її загадки.

У кінці було підведено підсумки розважально-інтелектуальної гри «Шкільний експрес». Капітанів команд нагороджено почесними медалями «Ерудит». Директор школи Маренчук О. М. за цікаву і змістовну роботу вручила кожному гуртківцю солодкий подарунок.

Психолог школи Пирожок Н. О. надала батькам слушні поради щодо правил спілкування з дітьми, провела анкетування та тестування з батьками.

Така зустріч батьківської громади з вчительським колективом та дітьми надовго залишиться в пам’яті усіх. І кожен ще раз переконається в тому, що такий творчий підхід до розвитку таланту дитини дасть свої плідні результати.