The gallery was not found!

Про інтелект часто говорять і пишуть, його навіть вимірюють за допомогою інтелектуальних тестів. Вважається, що термін «інтелект» запровадив римський оратор Ціцерон, позначивши ним здатність людини керуватися розумом, почуттям і волею. З того часу людський інтелект зазнав багатьох дефініцій. Згідно з однією з них, інтелект – це «здатність абстрактно мислити і вирішувати проблеми».

А ось у школі № 39 м. Херсона третій рік підряд проводяться інтелектуальні марафони серед учнів 2-11 класів по три тури за навчальний рік. Хтось може сказати, що марафон – це щось спортивне. Дійсно, марафон названий на честь еллінського воїна, який прибіг в Афіни з містечка Марафон зі звісткою про перемогу над персами. А у нас проводяться марафони інтелектуальні. На всіх учасників чекають складні випробування, причому з різних наук. Інтелектуальний марафон дає можливість кожному учневі показати набуті ним знання та навички, розкрити багатогранність своїх інтересів.

Другий тур інтелектуального марафону відбувся у нас 24 лютого з таких наук: природознавство, географія, історія, право, фізкультура і здоров’я. Завдання розподілялись за блоками: 2 класи, 3-4 класи, 5-7 класи, 8-11 класи.

Діти серйозно готувалися до інтелектуальних випробувань. Але найкращі результати за підсумками комісії виявила учениця 4-А класу Клімова Анастасія ( 46 балів з 50 ). Вітаємо і бажаємо нових перемог у 3 турі!

Пропонуємо увазі читачів нашого сайту декілька завдань з інтелектуального марафону.

3-4 клас:

  1. Банан – це фрукт, ягода чи овоч?
  2. Підморожена картопля на смак солодка. Чому?
  3. Квітку якої рослини використано в основі логотипа «Євро – 2012»?

5-7 класи:

  1. Назви нас – ми лінії, які з’єднують білих ведмедів з пінгвінами.
  2. В яке міністерство мають привести людину в пошуках справедливості?
  3. Назва якої притоки Дніпра складається з префікса та числівника?

8-11 класи:

  1. Чоловік будує будинок з чотирма стінами, кожна з яких південна. До нього приходить великий ведмідь. Якого він кольору? Чому?
  2. Як Олександру Македонському в 12 років вдалося об’їздити чудового дикого коня Буцефала, якого до нього ще нікому не вдавалося об’їздити?
  3. Назва цього континенту буквально перекладається як «напроти ведмедя», до цього часу він не належить жодній державі. Про який континент йде мова?

Бажаємо вам успіхів. До нових зустрічей на 3 турі в травні!