The gallery was not found!

Уже в Давньому Римі існував жіночий день, який відзначали матрони. Цього дня матрони – вільно народжені жінки, що перебували у законному шлюбі, отримували від своїх чоловіків подарунки, були оточені любов’ю й увагою. Рабині теж отримували подарунки. Окрім цього, господиня будинку дозволяла невільницям цього дня відпочивати. Одягнені в кращий одяг, із запашними вінками на головах, римлянки приходили в храм богині Вести – хранительки домівки.

Ініціатором святкування Міжнародного жіночого дня була Клара Цеткин. Найперша історична подія, що припала на цей день і пов’язана із спробою жінок заявити про свої права, марш протесту нью-йоркських текстильниць 8 березня 1857 року. Привід, на жаль, досить банальний: низькі заробітки і погані умови праці.

У 1910 році на Другій міжнародній конференції жінок-соціалістів в Копенгагені Клара Цеткин виступила з ініціативою щорічного проведення Міжнародного жіночого дня.

Вперше міжнародний жіночий день відзначався 1911 року в чотирьох країнах – Австрії, Німеччині, Данії і Швейцарії – у різні дні. у 1913 році жіночий день вперше відзначали уже й у Росії. У 1975 році, який був оголошений ООН «Міжнародним роком жінки» 8 Березня отримало офіційний статус «Міжнародного жіночого дня».

Після довгої і деколи обтяжливої зими, снігових заметів, холодів, ожеледиці та інших погодних сюрпризів. Раптом починає віяти весною – з’являється надія на близьке тепло, передчуття швидкого відродження природи. Душа бажає свята, яскравих подій, подарунків і квітів. Для представниць прекрасної статі це, мабуть, одне з найулюбленіших і найромантичніших свят у році.

І кожній дістається своя частка святкового настрою: немає рідних – привітають колеги або сусіди; всіх дівчаток у класі привітають всі хлопчики і ніхто не відчує себе ображеною. І вже зовсім самотня жінка відчує свою причетність до події, дивлячись по телевізору будь-який святковий концерт.

Теплий промінь березневий
Розбудив дзвінку весну.
Ароматом квітів перших
День святковий огорнув.
Він вітання наші щирі
Передасть всім дамам милим,
Щоб жили в добрі і мирі
Щоб здійснились їхні мрії,
Щоб коханими були,
Щоб у радості цвіли.

І у нашій школі жодна жінка не залишилась без уваги. Для всіх мам і бабусь 5 березня 2013 року в актовій залі школи відбулися нестандартні батьківські збори. Учні школи подарували гостям чудовий концерт. Своїми запальними танцями, піснями, вони вітали мам, бабусь, сестричок, учителів. У це прекрасне свято від усієї душі бажали любові, добра, успіхів.

6 березня учні початкової школи разом з вчителями подарували всім жінкам свято казки. «Вовк та семеро козенят» на новий лад показали діти на підмостках шкільної сцени. Цей день по вінця був наповнений весняним, сонячним теплом, ніжними барвами квітів та святковим феєрверком.