18 січня 2024 року педагоги школи-родини зібралися на відкрите засідання методичної ради. На порядку денному були актуальні питання щодо нових викликів часу в освітньому просторі.
Голова методичної ради Наталія ШЕПТИЦЬКА розпочала засідання з демонстрації відео про “Школу- родину” та цікаві методичні заходи, більшість з яких були ініційовані директором школи Ольгою МАРЕНЧУК. Учителі познайомилися з особливостями проведення атестації педагогічних працівників згідно нового Положення. Були обговорені шляхи та інструменти подолання освітніх втрат та освітніх розривів в умовах воєнного часу, проаналізовано хід виконання плану заходів щодо подолання навчальних втрат у школі – родині.
Велику зацікавленість у педагогів викликало питання реалізації діяльнісного підходу задля розвитку наскрізних умінь здобувачів освіти. Використання діяльнісного підходу на уроках, виховних заходах допомагає налагодити взаємодію педагога з дитиною, розвиває творче та критичне мислення, емоційний інтелект учнів.
Засідання проходило на високому емоційному підйомі. Дуже розчулила усіх присутніх пісня «Я ненавиджу війну!» у виконанні Віталія Білоножко (молодшого).
У підсумковому виступі директор школи Ольга Миколаївна зазначила, що новітні технології, які впроваджують педагоги закладу, дають свої плідні результати. Про це свідчать результати освітнього процесу. У цьому навчальному році ми маємо 10 переможців ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, є перемоги у відомих мовно-літературних конкурсах, багато переможців у різноманітних конкурсах різного рівня, є перемога – ІІІ місце – у всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН. Секрети успіху – у сумлінній, наполегливій праці вчителів, здобувачів освіти та батьків. І це достойна відповідь на виклики часу!