Педагоги, здобувачі освіти та батьки школи-родини, як ніколи, об’єдналися, готуючись до визначної події – Дня визволення міста Херсон від російських окупантів. Протягом осінніх канікул, беручи участь у проєкті “Осінні канікули присвячую рідному місту. Люди незламного Херсона”, здобувачі освіти дізнавалися про його визволителів, захисників та через свої малюнки, оповідання розповіли широкому загалу про Херсон.
Родзинкою усіх заходів став шкільний марафон-челендж “Переможний родинний коровай”. До цього незвичайного заходу долучилося багато шкільних родин з різних куточків України та зарубіжжя. Вчителі, учні, батьки готували патріотичні твори, діти писали власні вірші для роликів, а головне – усі випікали запашні короваї. Кожний сімейний коровай був неповторний, його пекли усією родиною, він був особливий, для рідного міста! Авторські вірші та звернення в оселях, прикрашених українськими прапорами, кетягами калини та короваями, викликали сльози на очах. У кожному дитячому слові відчувалася палка любов до Херсону та велика віра в перемогу. Приклад патріотизму надавали й вчителі. Учительське слово та вірш, власноруч виготовлені короваї для рідного міста – усе було наповнене щирістю почуттів, вірністю служіння рідній країні, місту, педагогіці та школі, а головне – дитині.
Шкільний марафон-челендж “Переможний родинний коровай” став прикрасою тематичного тижня “Вільний Херсон”, під час якого діти виготували ще електронний календар “Нескорений Херсон. Мій малюнок на календарі” та написали патріотичні есе, беручи участь у міському конкурсі “Херсон – це Україна! Шлях до перемоги!”. Учні наголошували, що Херсон – це не просто рідне місто, а символ національної гідності та єдності.
Заходи до визволення міста-героя Херсона стали проявом успішної багаторічної роботи школи-родини з громадянського виховання та тісної співпраці з батьками, вираженням безмежної любові до рідної землі та віри у Перемогу.