“Ми пишаємося тим, що ми – сухомлинці!” – таке відчуття охопило усіх учасників виховного заходу, присвяченого 105-й річниці від дня народження видатного педагога сучасності. Багато десятиліть поспіль школа-родина вивчає та впроваджує в своїй роботі вчення Василя Олександровича Сухомлинського.
Цікаву віртуальну подорож сторінками життя та педагогічної творчості відомого педагога провела для здобувачів освіти вчитель-методист Ольга Наумчик, яка постійно й плідно впроваджує досвід Василя Сухомлинського. Учні дізналися про уроки під блакитним небом, казкотерапію по Сухомлинському, які проводять вчителі школи, а також про творчу поїздку педагогів школи – родини до Павліського ліцею імені Василя Сухомлинського. У створеному вчителями, учнями та батьками сквері імені Василя Сухомлинського зараз квітнуть троянди, висаджені до 100-річного ювілею з дня його народження.
Здобувачі освіти впевнились, що усі вчителі школи-родини творчо наслідують ідеї Василя Сухомлинського, вони, як і великий вчений, педагог, своє серце, кожну мить свого життя віддають дітям.
У пам’яті вчителів школи-родини закарбувалися незабутні зустрічі на батьківщині великого педагога. Делагація вчителів відвідала Павлиську школу у 2016 році. Доторкнулись до біографії великого вчителя, а Ользі Маренчук було надано право сидіти за робочим столом Сухомлинського. Спогади і пам’ять до цього часу живуть у серцях педагогів школи-родини.