Збереження життя та здоров’я дитини стоїть на першому плані в щоденному перебігу подій. Сьогодні, як ніколи, на школу покладається завдання допомогти дитині правильно зорієнтуватись в складній ситуаціі воєнного стану, щоб вчасно запобігти страшним наслідкам при обстрілі, пожежі,у будь-якій іншій надзвичайній ситуації. На виконання цих завдань спрямована система цивільного захисту учасників освітнього процесу. У школі-родині День цивільного захисту 11 травня
пройшов цікаво і незвичайно. Для здобувачів освіти вчителі та медсестра школи створили навчальний відеофільм “Це повинен вміти кожен!”, де медсестра школи демонструє способи надання домедичної допомоги та проводить практичні заняття.
Учням початкової школи дуже сподобались цікаві мультфільми з техніки безпеки та гра-лабіринт “Безпечний шлях додому”. Усі вони відправилися у захопливу квест-мандрівку”Будь обережним!” А на інтерактивному уроці “Про мінну безпеку” діти навчилися відрізняти вибухонебезпечні предмети від звичайних.Здобувачі освіти 5-го та 6-го класів підготували виставку та презентацію малюнків «Обережно: вибухонебезпечні предмети!» Талановиті “зірочки” “Школи-родини” творчо підійшли до створення малюнків- застережень з ЦЗ. На виховних годинах «Техніка безпеки для учнів і батьків під час воєнного стану» здобувачі освіти 5-8 класів дізналися, яких правил безпечної поведінки треба дотримуватися, якщо побачив міну чи боєприпас. Своїми знаннями вони обов’язково поділяться з близькими у своїх родинах.Практичний психолог школи провела для здобувачів освіти психологічний тренінг «Кризова психологічна допомога під час воєнного стану”.
Класні керівники 9-11 класів провели для старшокласників інтерактивні уроки, години спілкування, круглі столи, тренінги на тему: «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!», а під час проведення вікторин та підсумкового тестування в 7-11 класах здобувачі освіти мали змогу перевірити свої знання з цивільного захисту. Проведення заходів у День цивільного захисту надало можливість усім учасникам освітнього процесу ЗОШ №39 перевірити здатність грамотно і чітко діяти при надзвичайних ситуаціях. Дорослі впевнилися, що діти оволоділи навичками, прийомами та методами, які можуть допомогти їм врятувати життя. Хай здоровою та щасливою буде дитина, бо вона має право жити під мирним небом України!