Цивільний захист-один із пріоритетних напрямів діяльності «Школи – родини»
Щорічно 1 березня відзначається Всесвітній день цивільної оборони.
Офіційно свято було затверджено генеральною асамблеєю ООН 1 березня 1972 року. Святкування цього дня має на меті популяризацію знань про правила поведінки в надзвичайних ситуаціях та заходи безпеки, підвищення рівня готовності населення до дій в надзвичайних ситуаціях.
Питання цивільного захисту учасників освітнього процесу – одне з пріоритетних в діяльності «Школи-родини». У закладі створено консультаційний пункт з цивільного захисту населення, на сайті школи у такому ж розділі відповідальні особи за роботу консультпункту постійно розміщують важливі інформаційно-довідкові матеріали з цивільного захисту, у першу чергу для мешканців міста щодо безпечної поведінки та захисту під час обстрілів.
Усі педагоги закладу отримали й вивчили інформаційні матеріали та пам’ятки щодо правил безпечної поведінки під час знаходження невідомих предметів, поводження з вибухонебезпечними предметами. Напередодні Всесвітнього дня цивільного захисту класні керівники використали їх при проведенні відповідних інструктажів з ЦЗ
та безпеки життя зі здобувачами освіти в 1-11класах школи.
Вчителі школи, які зареєстровані на онлайн Навчальній платформі «Асоціації саперів України», пройшли навчальний курс з безпеки життя «Алгоритм безпечної поведінки – готовність і захист у випадку конфлікту». Знання, які отримали педагоги, також будуть використані в роботі консультаційного пункту з ЦЗ та під час освітнього процесу.