The gallery was not found!

26 лютого 2015 року в школі №39 відбувся День цивільного захисту з елементами комплексного об’єктного тренування.

Керівним та командно-начальницьким складом з цивільного захисту школи (начальник цивільного захисту – директор школи Маренчук Ольга Миколаївна) були відпрацьовані евакуаційні заходи, організовані та проведені загальношкільна лінійка, вікторини з питань ЦЗ, конкурс стіннівок, воєнно-спортивна естафета (5-11 класи) та «Веселі старти» (2-4 класи). Були перевірені вміння учнів діяти за сигналами оповіщення ЦЗ,по ввідним «Повітряна тривога! Укриття при раптовому нападі», «Пожежа» та здатність користуватися засобами колективного та індивідуального захисту в екстремальних ситуаціях. Учні та персонал школи забезпечені ватно-марлевими пов’язками, виготовленими згідно вимог. У класних колективах були проведені класно-групові заняття, бесіди, уроки-інструктажі, вікторини, до проведення яких було залучено головного інспектора Дніпровського РВ ГУ ДСНС у Херсонській області Тетерю О. В.

Начальник ЦЗ школи Маренчук О. М. координувала дії керівного складу ЦЗ. Посадовою особою з питань ЦЗ Шептицькою Н. В. була підготовлена вся необхідна суддівська документація. Ефективно та злагоджено працював прес-центр (відповідальна заступник директора Бєлічкова Л. А.).

На всіх проведених заходах учні школи ,керівний склад ЦЗ продемонстрували здатність грамотно і чітко діяти для захисту здоров’я та життя в умовах надзвичайних ситуацій, загрозі раптового нападу противника, у разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів. За підсумками змагань суддівською колегією (вчителі Крамарчук М. Є., Журба Є. О., Кудак А. І., Чистіков А. С.) були визначені переможці за всіма видами колективних та індивідуальних змагань. У загальному заліку І місце посіли загони ЦЗ 6-А, 11 класів, ІІ місце – загони ЦЗ 5-А, 8-А класів, ІІІ місце – загін ЦЗ 10 класу. На підсумковій лінійці також були нагороджені кращі командири загонів ЦЗ (Боброва Евеліна – 6-А клас, Матієнко Артем – 4-А клас, Козельський Ілля – 9 клас, Лаптєв Леонід – 1-Б клас).

«День ЦЗ» пройшов на високому емоційному та патріотичному підйомі, звучали козацькі марші, патріотичні пісні, учні шикувалися в колони.