The gallery was not found!

12 листопада у школі №39 був урочистий день: «Відкриття зони відпочинку».

Наша школа віддалена від міста і є єдиним культурним центром. Перед нами постало завдання: «Як зберегти життя і здоров’я дітей? Де будуть гратися і відпочивати наші діти?»

Ось тоді і зародилась ідея створення казкової пенькової галявинки і «Зеленого класу» за ініціативи директора школи О.М. Маренчук.

Цей проект покликаний-творити, а не руйнувати. В. О. Сухомлинський зазначав: «Природа – величезної ваги виховний фактор, що накладає свій відбиток на весь характер педагогічного процесу». До цього проекту доклали зусилля учнівські колективи на чолі зі своїми класними керівниками, батьки. Був оголошений конкурс,

і всі так захопились, бо хотілося принести якусь користь, зробити кращим оточуючий світ, облаштувати місце відпочинку і занять на природі для молодших школярів, щоб діти могли відчувати себе частиною природи, милуватися нею, спостерігати і берегти її. Бо добро народжують тільки добрі справи. І робимо ми це не заради похвали, оцінки, нагороди, а «для душі».

В жовтні були підведені підсумки першого етапу конкурсу, і нагороди знайшли своїх переможців, які були нагороджені цінними подарунками.

Нашій школі пощастило на добрих , чуйних, талановитих , творчих та щедрих батьків, які допомогли втілити в життя цей проект, не рахуючись з часом і вкладаючи власні кошти. Діти і батьки отримали емоційне задоволення від разом виконаної корисної та творчої праці. Ми сподіваємося, що реалізація цього проекту буде поштовхом для наслідування в дитячих садках, школах, дворах. Тоді діти стануть ближчими до природи, до її збереження.