The gallery was not found!

Усе в житті буде чудово,
Якщо будеш ти здоровим
І духовно, і фізично,
Будеш людям симпатичним!

Одним з головних завдань сучасної школи є створення освітнього середовища, сприятливого для формування у дітей свідомого ставлення до свого життя і здоров’я. У нашій школі чільне місце посідають здоров’язбережувальні технології, які поєднують у собі всі напрямки діяльності щодо формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів. Здоров’я дитини ми розглядаємо у трьох найважливіших аспектах: духовному, психічному та фізичному. Для розвитку фізичного здоров’я на уроках застосовується імунна гімнастика, використовуються імпровізовані масажери, проводиться масаж долоньок і пальчиків. Для розвитку та зміцнення духовного здоров’я використовуються кольоротерапія, музикотерапія, ароматерапія. Щоб відновити психічне здоров’я дітей, проводяться психогімнастика, заняття з елементами тренінгу, відновлення психічного балансу. Але повноцінний фізичний та нервово-психічний розвиток дитини можливий лише за умови раціонального харчування.

На одному з уроків «Основи здоров’я» учні 1-А класу відправилися на пошуки скарбів з теми «Здорове харчування». Разом з песиком Гавчиком вони обговорили, що треба їсти, щоб бути здоровими, і для чого треба вживати їжу щодня. Бджілка Мая розповіла про основні групи продуктів і нагадала, що їжа повинна бути різноманітною . На пухнастій хмаринці діти полетіли у країну Добростравія, де зустрілися з Принцесою Харчування, а її братики-вітамінчики ( Додонов Богдан, Іванов Єгор, Перепеляк Дмитро ) розповіли про необхідність вітамінів для нормального росту і розвитку організму. З слоненятком Лімпопо учні грали в ігри і відгадували загадки, а з хом’ячком Хомкою робили зарядку. Гаман Валерія, Каширо Єлизавета і Тищенко Ніна підготували повідомлення, яку їжу вживали наші предки. Литвиненко Аня нагадала, що найкорисніший фрукт – це яблуко, а яблучний сік знищує бактерії ротової порожнини, які спричиняють руйнування зубів.

У кінці подорожі на дітей очікувала чарівна скриня з яблуками. Це і був скарб, який до уроку приготували батьки. Відбулося частування. Всі були щасливі. Залишалося сказати:

Здоров’я бережіть, доки малі,
І мудрими ідіть по цій Землі,
Хай кожен з вас запам’ятає,
Що без здоров’я щастя не буває!