9 червня 2017року на базі Херсонської «Школи-родини» №39 у рамках мовного табору «Веселка» проходив патріотичний квест-фестиваль «Стежками моєї України». Розпочалося свято із представлення творчих номерів мовних загонів української, англійської, польської і німецької мови. Великою радість став приїзд учнів Вадимівської школи Каланчацького району, які залучились до квесту разом з дітьми нашої школи.

Всіх учасників свята привітала директор школи,Заслужений працівник освіти України, кавалер орденів княгині Ольги ІІ-ІІІ ступенів,почесної зірки «Патріот України» Ольга Миколаївна Маренчук. У своєму виступі вона побажала дітям перемог, а також зазначила, цей фестиваль зігрітий взаємопорозумінням, світлом патріотизму, знань про рідну країну,теплим почуттям дружби з учнями Вадимівської школи. Недаремно 9 червня-це Міжнародний день друзів. Директор вручила гостям корисні подарунки, на що вони у відповідь подарували каравай у знак гостинності.

Для проходження гри діти були об’єднані у загони, кожен з яких мав назву квітки: «Маки», «Ромашки», «Чорнобривці» та «Соняхи». Учні презентували назву команди, девіз і вірш українською та іноземною мовами про свою квітку. За правильно надані відповіді на запитання українознавчого характеру діти отримали маршрутні листи для проходження станцій. Станції були спрямовані на перевірку компетенцій вихованців у культурній, історичній, географічній та інших сферах. Вони мали й відповідні назви: «Обрядова», «Наша гордість», «Біологічна» та «Історична», «Веселкова» (пісенно-танцювальна). На кожній з них команда виконувала завдання, після чого отримувала квітку, яку в кінці прикріплювали до спільного українського віночка. Завершилося свято флешмобом, що підготували діти під час проходження однієї із станцій. Усіх об’єднала пісня «Примиріться, сини» у виконанні талановитого учня Вадимівської школи Жені Орлова. В цей день учні отримали не тільки радісні й позитивні емоції, але й солодкий подарунок від директора школи – морозиво. Сподіваємось, що це свято його учасники запам’ятають надовго.