Інтелектуальний марафон – одна з ефективних форм позакласної роботи. Особливість і специфіка цього заходу в тому, що це особисте змагання учнів з усіх дисциплін навчального курсу. Крім того це наймасовіший захід в якому беруть участь всі бажаючі учні школи. В нашій школі було 42 учасники. Для того, щоб стати переможцем марафону, треба мати широкий кругозір, добре розвинуте логічне мислення, бути освіченим в усіх галузях знань.

Учні, які беруть участь в інтелектуальному марафоні, мають можливість показати набуті знання та навички, проявити свої інтелектуальні здібності, розкрити багатоплановість своїх інтересів.
Завдання для інтелектуального марафону складені так, щоб для їх розв’язання не були потрібні знання, що виходять за межі шкільної програми.

Інтелектуальний марафон в школі №39 проходить в три тури. В першому турі учні розкривають свої здібності і навички з природознавства, географії, історії, права і фізичної культури, у другому турі – з математики і фізики, в третьому турі – з мови, літератури, зі знань про навколишній світ. Учасники марафону ерудитів є учні 3-11 класі. Завдання складені відповідно до вікових особливостей дітей, кожне завдання має 20 питань підсумки інтелектуального марафону проводяться за сумою балів усіх трьох турів. Це дає можливість виявити всебічно обдаровану особистість з високим розумовим потенціалом.

23 січня 2017 року у школі були підведені підсумки трьох турів інтелектуального марафону. Переможці були нагороджені грамотами та отримали цінні подарунки від депутата Херсонської міської ради Маренчук Ольги Миколаївни. Перше місце посіла учениця 7-Б класу Шаталова Анастасія, друге місце – Шевченко Роман, учень 3-Б класу, та Рисякова Валентина, учениця 9 класу, третє місце зайняли учні 7-А класу Петрюк Катерина та Волков Олександр. Всі інші учасники отримали дипломи учасників інтелектуального марафону.

Клуб «Інтелектуал», який веде вчитель вищої категорії, вчитель-методист, Відмінник освіти України Наумчик Ольга Федорівна набирає все більшої і більшої популярності серед обдарованих учнів школи.