У закладі розпочався освітній процес 01 вересня 2021 року з урахуванням особливостей епідеміологічної ситуації в м. Херсоні.

Наказом директора  призначено  заступника   директора з НВР Бутенко З. В. відповідальною за виконання тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладі освіти в період карантину в зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50.

На початок навчального року завершено ремонтні та профілактичні роботи, приведено  прилеглу територію закладу  та навчальні приміщення до норм санітарного регламенту. Проведено технічне обстеження фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд та інвентарю спортивних залів і майданчиків закладу. 

Оформлено відповідні акти готовності зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж, систем протипожежного захисту, котельного господарства до роботи в новому навчальному році.

Відкрито декілька  входів до будівлі. Так до корпусу великої школи відкрито три входи. Учні початкової школи знаходяться відокремлено від здобувачів освіти  5-11 класів. У корпусі маленької школи відкрито два входи.

При вході до закладу обладнано  місця для проведення термометрії  та дезінфекції рук. У класних кімнатах початкової школи, у приміщенні групи продовженого дня  прибрано зайві меблі, килими, м’які іграшки. Збільшено відстань між партами.

Для здобувачів освіти виокремлено  зони переміщення для різних вікових категорій із  застосуванням  розмітки на підлозі, подвір’ї закладу.

На першому поверсі закладу обладнано спеціальне приміщення для тимчасового перебування учасників освітнього процесу в разі виявлення у них симптомів гострого респіраторного захворювання та/або підвищеної температури.

Визначено терміни канікул з урахуванням  початку та закінчення опалювального періоду 2021-2022 р. р.

  • І семестр – з 01 вересня 2021 року по 24 грудня 2021 року;
  • ІІ семестр – з 10 січня  2022 року по 07 червня2022 року.

Упродовж навчального року визначено орієнтовний термін канікул:

  • Осінні: з 01 листопада 2021року по 07 листопада 2021 року;
  • Зимові: з 25 грудня 2021 року по 09 січня 2022 року;
  • Весняні: з 28 березня 2022 року по 03 квітня 2022 року.

Початок навчальних занять для різних категорій здобувачів освіти розпочинатиметься в різний час. Заборонено пиття води з фонтанчиків. Кожен здобувач освіти приносить воду або інший напій з собою.

Харчування  здобувачів освіти  проходитиме за графіком і для однакових вікових категорій.  Планується проведення уроків в зелених класах парку імені В. Сухомлинського.

Медичну сестру закладу призначено  відповідальною за координацію проведення серед учасників освітнього процесу інформаційних заходів з профілактики розповсюдження короновірусної хвороби (СОVID-19) та інших респіраторних захворювань.

Оновлено порядок пропускного режиму,  правила відвідування закладу освіти та забезпечено  їх виконання.

Оновлено посадові обов’язки усіх працівників закладу освіти та ознайомлено під підпис.

Класні керівники 1-11 класів  провели  інформаційну роботу з батьками здобувачів освіти, які мають хронічні легеневі хвороби, розлади імунної системи та інші, щодо вибору форм здобуття освіти.

Наказом по закладу освіти затверджено  платформи для організації дистанційної форми освітнього процесу та призначено відповідальну особу  .