9 травня 2023 року Україна вперше відзначає День Європи одночасно з країнами Європейського Союзу.
У школі – родині цей день видався напрочуд чудовим. Онлайн – мандрівки, вікторини, перегляди відеофільмів, години спілкування, конкурси малюнків – так Херсонська загальноосвітня школа №39 «Школа-родина» відсвяткувала День Європи.
Молодші школярі здійснили віртуальну подорож європейськими країнами. У ході заходу діти прослухали історичну довідку виникнення Євросоюзу, переглянули презентацію “10 фактів про Європу”, також провели гру-мандрівку ”Відкриваємо Європу разом”.
Учні 5-7 класів поринули в пізнання Європи, взявши участь у вікторинах «Європа. Така близька і далека», «Вгадай країну за прапором». Діти відчули себе першовідкривачами нових земель та країн, спробувавши себе в ролі географів і країнознаців.
8-9 класи переглянули відеофільм «Ми для Європи-Європа для нас!» Школярі дізнатися багато цікавого про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомилися з культурою європейських країн.
Здобувачі освіти 10-11класів провели круглий стіл на тему: «Європейські цінності в Україні». Учні представили свої твори-роздуми «Я – європеєць».
На завершення свята відбувся конкурс малюнків «Україна – це Європа».
Діти сьогодення пишуть нову європейську історію України.
Наші діти – діти сучасної Європи, які мають велике бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!
Україна – серце Європи, країна, якою ми всі пишаємося.