Як добре, коли людина прагне творити, коли цікавих думок так багато, що хочеться поділитися ними з іншими. Особливий інтерес викликають думки, які стали рядками віршів.

У «творчому небі» школи-родини №39 спалахнула ще одна «зірочка» – юна поетеса Одіноченко Аліна. На ІІ етапі (районному) обласного конкурсу авторів віршованої поезії «Поетичний вернісаж», підведення підсумків якого відбулося 17 березня 2016 р., Аліна посіла ІІІ місце.

Творчий доробок Одіноченко Аліни складається з патріотичної, пейзажної, родинної лірики та лірики дружби. На обласний етап конкурсу відправлені 5 її віршів: «Україна», «Два сонця», «Подив для поета», «Мама», «Подруга».

Аліна добре володіє літературною мовою, постійно вдосконалює свої вірші, шліфує їх. Вона використовує влучні епітети, метафори, порівняння, риторичні питання, дотримується ритму, вдало добирає рими.

У вірші «Україна» дівчина закликає пам`ятати минуле України, любити та берегти її:
В теплих маминих обіймах,
У ясні дитинства дні
Не забудь про Україну,
Біль минувшини її.

Аліна розуміє, що для кожної людини Україна починається з батьківського дому, з теплих маминих долонь, з мудрих настанов батька. Ось як вона передає ставлення до мами:
Мамина любов – це диво дивне,
Найсильніший щастя оберіг,
В серці понесе її дитина,
Залишивши батьківський поріг.

Юна поетеса любить свою школу, тому у вірші «Два сонця» є такі рядки:
Ненька-школа, школа сонценосна –
Сходинка для всіх в життя доросле.

У своїй творчості дівчина передає найтонші порухи своєї душі: радість та біль, красу цього світу, складність людських взаємин.

Дорогі учні школи №39! Вступайте до лав юних поетів, співаків, художників, танцюристів, акторів, спортсменів. Творіть, щоб світло, добро, любов наповнювали ваші серця.