Директор Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №39 «Школи-родини» Ольга Миколаївна Маренчук неодноразово ініціювала проведення зустрічей учнів школи з цікавими людьми: видатними представниками освіти, громадськості. На таких заходах школярі отримують багато нової та пізнавальної інформації. У грудні 2016 року до дітей завітали депутат районної у місті Херсоні ради Віталій Вікторович Гузенко, полковник запасу, ветеран війни в Афганістані Андрій Васильович Груздов та представник громадської організації з охорони громадського порядку і державного кордону України «Херсонська Січ» Сергій Сергійович Буйбаров.

Гості виступили перед учнями з цікавою розповіддю про відважних воїнів АТО та наших мужніх прикордонників.

Вони провели з учнями практичні заняття та продемонстрували маса- габаритні макети АКМ та РПГ, макети протипіхотних наживних мін та пояснили дітям правила безпеки. Учні та вчителі школи мали змогу приміряти сучасне військове спорядження.

У школі систематично проводяться змагання, тренінги, збори, спрямовані на популяризацію здорового способу життя, підвищення рівня практичної підготовки учнів до дій у надзвичайних ситуаціях.

Ця пізнавальна зустріч сприяла зміцненню знань та навичок учнів школи з цивільного захисту, вихованню в них патріотизму та почуття гордості за наших мужніх воїнів, які охороняють кордони України.