У середу 19 жовтня 2016 року в приміщенні ЗОШ №39 відбулися загальношкільні батьківські збори. Батьки зібралися цього дня, щоб почути про успіхи та проблеми закладу, дізнатися докладніше про навчання і виховання своїх дітей.

Відкрила збори директор Маренчук О. М., яка ознайомила батьків з порядком денним, після чого школярами закладу був проведений концерт.

Юні таланти подарували своїм найдорожчим людям пісні та поетичні рядки, що бриніли в їхню честь щирою схвильованістю і теплом юних сердець. По завершенню концертної програми Ольга Миколаївна подякувала батькам за те, що вони доручили педколективу свій найдорожчий скарб, яким є діти, та пообіцяла, що докладе зусиль, щоб цей скарб примножити.

Після святкового заходу розпочалися збори, на обговорення яких були винесені такі питання: зосередження зусиль педколективу та батьківської громадськості на вирішення проблем навчання та виховання учнів і набуття ними різнобічних життєвих і громадських компетентностей; звіт про використання спонсорських батьківських коштів за 2015-2016 н. р. та за початок поточного навчального року; відповідальність батьків за збереження життя і здоров’я учнів під час канікул та в позаурочний час.

Ольга Миколаївна зосередилася на питаннях утримання та оновлення матеріально-технічної бази закладу з метою створення належних умов для навчання. У проведені ремонтів були задіяні як кошти місцевого бюджету (капітальний ремонт спортивної зали, придбання музичних інструментів, комплект меблів для двох класів) та спонсорські кошти батьків. Це косметичні ремонти класних кімнат, рекреацій, придбання лінолеуму для двох класних кімнат та багато іншого. Директор щиро подякував батькам за розуміння і підтримку, за співпрацю із питань навчання і виховання учнівської молоді.

Директор проаналізувала стан виховної роботи у закладі. Вона зауважила, що важливим складником виховного процесу є діяльність класних керівників та впровадження мережі гуртків, які працюють на базі закладу, де кожній дитині надається можливість реалізувати себе та проявити свій талант. Використовуючи мультимедійний ролик директор школи, ознайомила батьків із усіма гуртками, які ведуться на базі закладу, а їх було чимало.

Звичайно, не лишилися осторонь труднощі, з якими стикаються педагоги. Насамперед зверталася увага на вимоги щодо учнівської шкільної форми, забороні використання мобільних телефонів та перебуванні школярів у пізній час на вулицях селища.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Бутенко З.В. зупинилася на питаннях техніки безпеки та дотримання здорового способу життя, профілактики негативних явищ в учнівському середовищі, позаурочної зайнятості підлітків – особливо у вихідні та святкові дні, у вечірній та нічний час, коли учні знаходяться на безпосередній відповідальності батьків.

Після цього батьки розійшлися по класних кімнатах, щоб разом з класними керівниками обговорити питання навчання і виховання своїх дітей в більш вузькому колі.