У загальноосвітньому навчальному закладі І-ІІІ ступенів школі №39 24травня 2016 року відбулося свято обдарованих дітей – ІІ тур інтелектуального математичного марафону. В інтелектуальних змаганнях брали участь 40 учнів 2 – 11 класів. Всі учасники зібралися в актовій залі, яка була прикрашена цікавими висловами мудреців світу про математику, про значення інтелекту в житті особистості. Зі щирими, теплими словами до дітей звернулася директор школи Маренчук Ольга Миколаївна. Вона привітала найкращих учнів та побажала їм впевненої перемоги за звання «Найрозумніший учень школи №39». Діти були поділені на групи відповідно до вікових особливостей. Окремо для кожної групи готувалися відповідні завдання з математичних наук. Завдання складалося з 20 запитань, за правильну відповідь учасник отримував 2 бали. За умовами конкурсу діти мали право на один телефонний дзвінок батькам або другу. З великим зацікавленням спостерігали за напруженою роботою інтелектуалів їхні батьки.

Журі у складі вчителів – математиків підвело підсумки цього цікавого і, водночас, складного заходу, який вимагав від дітей напруження думки, математичних знань, творчості.
За підсумками двох турів інтелектуального марафону місце в першій десятці посіли такі учні: Матвієнко Єлизавета (6-А клас), Жакун Богдан (4-Б клас), Юрченко Поліна (4-А клас), Шаталова Анастасія (6-Б клас), Лаптєв Леонід (2-Б клас), Шевченко Роман (2-Б клас), Бугайова Анна (4-А клас), Вишневська Софія (3-Б клас), Остапчук Данило (7-Б клас), Приходько Віталій (5-А клас).

Переможцем інтелектуального марафону 2015-2016 р. вийшла учениця
6-А класу Матвієнко Єлизавета, яка в третьому класі три роки тому теж була на першому місці в інтелектуальному марафоні.

Ми щиро вітаємо учасників марафону – 2016, бажаємо їм творчої наснаги, гарних знань, умінь, цікавих вражень від літнього відпочинку, змістовного збільшення своїх розумових сил.