18 травня 2016 року в школу-родину завітали почесні гості: помічник директора Херсонської дирекції Укрпошти Плека Богдан Сидорович та інженер-маркетолог Херсонської дирекції Укрпошти Шубіна Наталя Олександрівна. Вони принесли довгоочікувані нагороди – диплом лауреата та подарунки учню 10А класу школи-родини Козельському Іллі, який брав участь в національному етапі 45-го Міжнародного молодіжного конкурсу творів епістолярного жанру «Напиши листа собі 45-ти річному», який проводить Всесвітній поштовий союз.

Учні школи зібралися на лінійку, щоб привітати лауреата. Плека Б. С., який є секретарем журі обласного етапу конкурсу, розповів про його переможців та лауреатів, історію проведення Міжнародного конкурсу та почесну працю листонош. В урочистій атмосфері Козельського Іллю було нагороджено дипломом лауреата 45-го Міжнародного молодіжного конкурсу творів епістолярного жанру «Напиши листа собі 45-ти річному» та подарунком від Укрпошти. Директор школи Маренчук Ольга Миколаївна привітала Іллю від імені учнів, вчителів та батьків. Вона зазначила, що в успіху Іллі є частинка наполегливої праці вчителя української мови школи, вчителя-методиста Дунаєвої Надії Федорівни та всього педколективу, який впроваджує в закладі принципи духовності та національно-патріотичного виховання.

Ольга Миколаївна представила гостям шкільну «зірку» пісенного жанру, випускника школи Грецького Марка, який виконав для лауреата та всіх присутніх пісні «Родина» та «Україна». Школа-родина №39 м. Херсона плекає юні таланти та обдарування.